mylife Stories

Ypsomed gaat een samenwerking aan met Dexcom

We zijn onlangs een samenwerking aangegaan met Dexcom om uw diabetesbehandelingssysteem te verbeteren. Door deze samenwerking kunt u het Dexcom G6 CGM-systeem (Continuous Glucose Monitoring of continu glucosemonitoringsysteem) gebruiken als onderdeel van het mylife Diabetescare-therapiesysteem. Dankzij deze integratie kunt u mylife YpsoPump-insulinegegevens en Dexcom G6-gegevens in de mylife App op uw smartphone bekijken.

Het doel van mylife Diabetescare was altijd om het leven voor mensen met diabetes eenvoudiger te maken en u keuzevrijheid te geven over uw therapiebeheer. Voor veel mensen is een CGM-systeem (continue glucosemonitoring) de eerste keus voor het monitoren van hun bloedglucose. Dat is precies waarom we een samenwerking zijn aangegaan met Dexcom, een van 's werelds toonaangevende leveranciers van CGM-systemen.

Het volstaat om uw mylilfe App te updaten, u hoeft uw huidige mylife YpsoPump niet te vervangen!

Geen vingerprikken meer*

Meer en meer mensen met diabetes type 1 gebruiken een CGM-systeem in plaats van een conventionele BGM (bloedglucosemeter). Elke vijf minuten verzendt de Dexcom G6 automatisch uw huidige glucosewaarde naar de mylife App. In tegenstelling tot andere glucosemonitoringsystemen hoeft u geen actie te ondernemen, zoals bloed uit uw vinger prikken of de zender scannen (wat het geval is met een glucosemonitoringsysteem met flash).

Alle relevante therapiegegevens in één oogopslag

Dankzij onze samenwerking met Dexcom kunt u als gebruiker van uw mylife YpsoPump-insulinepomp en van de Dexcom G6 de gegevens van zowel de pomp als het CGM-systeem op één plek raadplegen: de mylife App op uw smartphone.

De integratie van de Dexcom G6 in ons mylife Diabetescare-therapiesysteem biedt verschillende voordelen:

  • Ontvang waarschuwingen van de mylife App wanneer uw glucosespiegel te hoog of te laag is.
  • Open discreet al uw relevante therapiegegevens op één plek: uw smartphone.
  • Bekijk in één oogopslag uw glucosetrend en insulinegegevens in combinatie met de mylife YpsoPump.
  • Deel al uw gegevens met uw arts of zorgverleners via de mylife Cloud.

U hoeft uw mylife YpsoPump niet te vervangen

Het is voor de systeemintegratie van het Dexcom G6 CGM-systeem niet noodzakelijk om uw huidige mylife YpsoPump te vervangen. Het enige dat u hoeft te doen, is uw mylife App downloaden of bijwerken vanuit de Apple App Store of Google Play Store. Noodzakelijke CGM-systeeminstellingen en, indien nodig, zelfs sensorkalibratie zijn rechtstreeks mogelijk in uw mylife App. Als u al bekend bent met de Dexcom G6-app, zult u in de mylife App alle functies terugvinden die u gewend bent en kunt u op een vergelijkbare manier werken als in de Dexcom G6-app.

Deze CGM-integratie is naar verwachting eind 2020/begin 2021 beschikbaar.


*Als uw glucosewaarschuwingen en metingen van de Dexcom G6 niet overeenkomen met de symptomen of verwachtingen, gebruik dan een bloedglucosemeter om beslissingen over uw diabetestherapie te nemen.


Meer informatie:

 

Disclaimer:
Dexcom, Dexcom G6 en Dexcom Follow zijn geregistreerde handelsmerken van Dexcom, Inc. in de Verenigde Staten en kunnen eveneens in andere landen geregistreerd zijn. 

Takaisin